".........In onze gesprekken kunnen mijn vriendin en ik elkaar nu wijzen op onze valkuilen zonder meteen de ander te veroordelen. Ik heb nog altijd de neiging om me terug te trekken, we komen echter binnen afzienbare tijd weer in gesprek met elkaar. We houden een vaste avond in de week, waar we geen televisie kijken of bezoek ontvangen. Die avonden zijn ons beide erg dierbaar geworden".

Hans (34)

 

"Mirjam is één van die mensen die op mij een diepe indruk heeft gemaakt.

Haar liefdevolle begeleiding tijdens mijn bewustzijnsproces gaven mij telkens de moed om op een diep niveau naar mezelf te kijken. ik heb moed gekregen om moeilijke dingen toch aan te gaan en mijn waarheid te leven. Haar enthousiasme en kracht hebben me geïnspireerd en haar hart was altijd voelbaar". 

Anna (61)

"Al in het eerste gesprek werd duidelijk dat ik me slachtoffer voelde en de schuld eigenlijk bij de ander legde. Dat was heel erg confronterend voor me, maar het bracht wel de opening waar ik naar op zoek was. Ik heb geleerd te praten over mezelf en te luisteren naar Chris, zonder meteen boven op de kast te zitten. Mirjam legt de vinger op de zere plek, met veel respect en humor.

José (41)

 

"Een intensief weekend heeft ons onverwachts toch weer bij elkaar gebracht..   

Zeker voor herhaling vatbaar, als dat nodig mocht zijn". 

Chris (42)

 

​"Je hebt ons een warme en veilige omgeving geboden waarin we onszelf konden zijn en laten zien. Hiermee heb je ons op een spoor gezet waar we verder durven gaan ontdekken. Voor ons was dit een zeer waardevol weekend".

Marjan (44) en Hans (48)

 

"Tijdens een bijzonder weekend in een mooie omgeving heeft Mirjam ons geholpen om samen verder te komen door dichter bij onszelf te blijven. We leerden dat 'samen' alleen maar goed werkt, als ieder zijn eigen valkuilen onder ogen ziet en zelf werkt aan de oplossing. Met deze inspirerende inzichten komen we elke dag dichter bij elkaar".

Froukje (45)

"Ik voelde me op mijn gemak, er was een huiselijke informele sfeer, waardoor ik makkelijk kon praten. Mirjam heeft me veel inzichten gegeven, die ik nog regelmatig toepas.

Ellen (33)​

 

"Via de individuele therapie bij Mirjam en door haar lichaamsgeoriënteerde aanpak, kwam ik bij de kern van mezelf en leerde vanuit daar weer te luisteren naar mijn lichaam en mijn behoeftes. Dit leidde tot minder angst en spanning waardoor ik me in mijn dagelijkse leven een stuk meer ontspannen ben gaan voelen"

Vanessa (48)

 

"Mirjam heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk ben gaan kiezen voor mezelf. Ik heb nu keuzes gemaakt en hiervoor ben ik haar tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor. Nu een jaar verder voel ik me sterker dan ooit, ik ben ontzettend happy!"

Tjarda (35)

 

"Mijn partner en ik hebben zo’n tien jaar geleden onze eerste driedaagse met Mirjam gehad, waarna we eigenlijk weer als een verliefd koppel naar huis gingen.
Mirjam is recht door zee, confronteert en daagt uit. En tegelijkertijd is ze warm, bevlogen en toont compassie.
We kwamen na 2 jaar toch weer in een crisis terecht. Ik biechtte op dat ik verliefd was op een ander en voelde mij daar ook zeer schuldig over.. We hebben weer contact gezocht met Mirjam met de insteek om de relatie te redden.
De sessies waren emotioneel een zeer heftig, het heeft ons pijnlijke maar ook mooie inzichten verschaft.
Ons huwelijk heeft het niet gered, Mirjam heeft een cruciale bijdrage geleverd aan het feit dat we in harmonie uit elkaar gaan. Er is inzicht, begrip en acceptatie. We gunnen elkaar het allerbeste!"

John (53)

 

​"De impact van ons relatieweekend bij Mirjam was enorm. Ik vond het super. Ze is scherp en loepzuiver, maar altijd warm. Ze schuwt niet om dingen bij de naam te noemen. Ze geeft je precies wat je als stel én als individu nodig hebt. Ik had nog uren door kunnen gaan.",

Jessica (52)

 

​"Ik zag steeds weer erg tegen de relatietherapie op, ik vond het heel erg confronterend.

Ik ben ook wel eens weggelopen. Ik was daarna gelukkig ook gewoon weer welkom.

Ons huwelijk is toch een echtscheiding geworden. Door de gesprekken die we tijdens het echtscheidingsproces met Mirjam hebben gehad, hebben we wel geleerd om veel beter naar elkaar te luisteren in plaats van ruzie te maken. Er zijn zeker nog wel ruzies, ik kan er eerder mee ophouden omdat ik toch gewoon zie hoe ik bezig ben. Voor de kinderen is het ook veel fijner dat we praten in plaats van bekvechten".

Josefien (42)

"Mirjam liet meteen in het begin weten dat relatiecoaching niet persé een relatie hoeft te redden, uit elkaar gaan kan een volwassen en gezonde keuze zijn.

Ik ben heel snel gaan zien dat ik me meestal gedroeg als een kind, boos of verongelijkt. Contact krijgen met mijn innerlijke kind is misschien wel het allerbelangrijkste wat ik heb meegenomen uit onze gesprekken. In de gesprekken werd er tot mijn verbazing ook echt gelachen, naast alle moeilijkere emoties. Ik heb veel gezien en geleerd".

Kees (43)

"Bij Mirjam zijn we thuisgekomen zonder vooroordeel en konden we ons hart luchten. Ze heeft ons handvatten gegeven naar de bron en daar maken we nog dagelijks gebruik van".

Anne (52)

"Na allerlei hulpverleners te hebben bezocht in mijn leven heb ik nu eindelijk zicht op hoe ik in mekaar zit. Dat helpt echt. Ik heb altijd mijn emoties weggestopt want ik dacht, dat helpt allemaal niks. Ik voel me beter als ik ze wel uit. En ik zie nu ook dat het van vroeger komt. Ik praat nog steeds met het kind in mezelf, want dan gaat het echt beter met me. Mirjam heeft veel geduld en ze heeft me echt gezien."

Marion (31)

"Ik heb de gesprekken bij Mirjam als een heel waardevol leertraject ervaren. Niks geen zweverig gedoe. Met volle overgave en met een bijzondere scherpzinnigheid weet ze gevoelens, gedachten en gedrag haarfijn te ontleden en te adresseren.

Ze geeft vertrouwen en inzicht om allerlei oud zeer met een liefdevolle glimlach te omarmen. Dat wat nodig is om er in harmonie mee te leven. 

Het was een confronterende en intensieve periode waar ik met dankbaarheid aan terugdenk".

Erwin (48)

"Ik begon aan het relatie-weekend met weinig hoop op enige verandering.

Het was een soort laatste poging van mij om ergens weer samen te komen. Eigenlijk dacht ik dat het vooral aan mijn man lag. Nou, die illusie heeft Mirjam wel weggehaald !

Belangrijk was het dat ik er achter kwam dat ik eigenlijk helemaal niet meer luisterde. Ik ben echt weer met nieuwe ogen naar mijn man gaan kijken. Het was voor mij fijn dat Mirjam altijd met respect en liefde kon duidelijk maken dat óók ik nog wat te leren had. Iik ben wakker geschud en dat was echt een schok. Maar we hebben in ons huwelijk echt een doorstart gemaakt. Eindconclusie: een waardevol weekend".

Greta (53)

"Ik vond het emotioneel en ik was gesloopt na 3 dagen relatietherapie maar ik kan het iedereen aanraden, je ziet vaak niet hoe het zit als je maar in je eentje aanmoddert. 

Jan (37)

"Geleerd hoe ik het kind in mezelf kan herkennen en er contact mee kan maken. Dat is goud waard.

Ik heb nog een hele weg te gaan maar ik snap mezelf misschien wel voor het eerst echt!

Ik weet hoe ik verder kan. Ik kijk nog zo vaak in het schriftje, het was voor mij niet enkel therapie maar ook een leerschool, een nieuwe manier van kijken en zien.

"Volwassen zijn is leuk", dat zal ik altijd onthouden ;-)) ".

Mirthe (36)

"Ik heb geleerd dat ik grenzen héb !! ;) 

Begrepen waardoor ik ze eindeloos oprekte.

Geoefend in ze leren aangeven. 

De gevoelens van angst, woede en verdriet 'leren omarmen'.

Echt top!! Ik ga verder".

Karin (41)